French breakfast puffs

În dimineţile leneşe de weekend, când mă trezesc cu gândul să termin de citit cartea aia pe care nu o mai las din mână de câteva zile, nu aş vrea decât o cafea bună şi ceva alături pe farfurie, un dulce aromat care să meargă la suflet. Aşa că şi în unele dimineţi de weekend se întâmplă să cobor devreme din pat şi să mă îndrept spre bucătărie pentru a pregăti rapid şi în acorduri de muzică franţuzească (c’est vrai, vecinii sunt martori, deocamdată tăcuţi) ceva delicios. Altceva decât omletă, ovăz sau smoothie. Un răsfăţ binemeritat, din când în când.

La vremea asta tomnatică merg aromele de pământ, calde, iuţi, dulci, precum scorţişoara. Şi mai merg texturile fragede, untoase. Cât timp topeşti untul molcom la plită îţi şi imaginezi cum muşti din aluatul cald. Da, e o reţetă cu iz franţuzesc, undeva între brioşe şi gogoşi, perfectă pentru micul dejun.

briose-2

Aţi încercat ceva similar până acum?

 

Please follow and like us:
Print Recipe
French breakfast puffs
Brioşe franţuzeşti pentru micul dejun, cu unt şi scorţişoară
Course Desert
Cuisine French
Prep Time 10 minute
Cook Time 20 - 25 minute
Servings
brioşe
Ingredients
Course Desert
Cuisine French
Prep Time 10 minute
Cook Time 20 - 25 minute
Servings
brioşe
Ingredients
Instructions
  1. Încălziţi cuptorul la 180 grade Celsius şi pregătiţi formele de brioşe (eu am folosit forme individuale de silicon).
  2. Se amestecă oul, laptele şi 75 de grame de unt topit.
  3. Separat, se cerne făina şi se adaugă ingredientele uscate: praful de copt, zahărul, sarea şi nucşoara.
  4. Ingredientele uscate se cern peste cele umede şi se amestecă până la încorporare, fără a forma cocoloaşe.
  5. Se umplu formele de brioşe cu aluatul obţinut pe trei sferturi şi se dau la cuptor pentru 20 -25 de minute.
  6. Se topesc alte 75 g de unt şi se pune untul într-un bol. Pe o farfurie întinsă se amestecă o linguriţă de scorţişoară cu 100 g de zahăr.
  7. Brioşele calde (nu fierbinţi, deoarece sunt foarte fragede şi se rup uşor) se scot din forme (eventual cu ajutorul unui cuţit) şi se dau prin unt, apoi prin amestecul de zahăr cu scoţişoară.
  8. Se servesc de preferinţă calde, alături de cafea, ceai, cartea preferată sau de compania potrivită. Poftă bună!
Share this Recipe

Related posts

Leave a Comment