Fake tiramisu

Ce faci când musafirii se anunţă pe neaşteptate şi nu ai nimic bun pregătit pentru a-i servi ca o gazdă consacrată ce eşti? Faci repede un fake tiramisu sau simulacru de tiramisu sau cum vreţi să-i spuneţi şi răsufli uşurată. Musafiri mulţumiţi, gazdă fericită. Da, ştiu că era mai simplu să fug până la magazinul de jos şi să iau repede repejor ceva gata făcut, dar când amicii te ştiu ca blogger culinar şi se aşteaptă la ceva bun, încerci să găseşti o soluţie.

Nu îmi asum meritele de a fi pregătit un tiramisu ca la carte pentru că nu am făcut-o, deşi am pregătit reţeta originală de câteva ori la cerere. Recunosc însă că nu mă împac deloc cu ideea de ou semicrud, aşa că prefer varianta asta ocolitoare. Ah, da, şi pentru cei care se întreabă cum de am pregătit ceva atât de dulce cât timp eu nu consum zahăr, ideea este că da, eu nu îl consum, pentru o perioadă de probă, dar prepar tot ce se poate pentru cei dragi. Despre micul experiment sugar free vă voi povesti cu altă ocazie. Acum să revenim la oile noastre.

Am folosit o formă mică de tort cu fund detaşabil, aşa că prăjiturica mea este chiar mică, undeva la 8 porţii.


Please follow and like us:
Print Recipe
Fake tiramisu
Course Desert
Cuisine International
Prep Time 15 minute
Passive Time 1 ora
Servings
porţii
Ingredients
Course Desert
Cuisine International
Prep Time 15 minute
Passive Time 1 ora
Servings
porţii
Ingredients
Instructions
  1. Am pregătit o cafea tare pe care, după ce s-a răcit, am amestecat-o cu brandy şi esenţă de vanilie.
  2. Am bătut bine frişca şi am amestecat-o cu mascarpone şi zahăr.
  3. Piscoturile de sampanie le-am înmuiat rapid în cafeaua aromată şi am început să le aşez pe fundul formei mele de tort cu fund detaşabil. Nu-i nimic dacă unele se mai rup, este chiar ok aşa. Trebuie să acoperiţi uniform fundul formei.
  4. Am pus apoi un prim strat de cremă şi am continuat cu un nou strat de pişcoturi. Am încheiat cu un strat de cremă peste care am pudrat printr-o sită o cuvertură de cacao.
  5. Prăjitura se lasă la rece pentru cel puţin o oră (de preferat mai mult), după care se poate scoate din formă şi servi. Poftă bună!
Share this Recipe

Related posts

Leave a Comment