Curry vegan cu năut

Cum mâine se termină postul Sfinţilor Petru şi Pavel cu o frumoasă zi de sărbătoare estivală, m-am gândit să vin în întâmpinarea acelora dintre voi care aţi ţinut aceste zile cu pioşenie sau care pur şi simplu au adoptat o alimentaţie vegană, un stil de viaţă fără carne şi lactate. Ce-i drept reţeta asta vă va plăcea atât de mult, încât sunt ferm convinsă că o veţi repeta, vegetarieni sau nu. Este simplu de preparat şi gata în doar 30 de minute, ceea ce o face ideală pentru serile când ajungi sleit de puteri de la serviciu şi nu ai nimic pregătit de mâncare, dar ai mânca frigiderul cu totul. Ceva cald, bun şi rapid este ceea ce îţi trebuie ca să-ţi revii în simţiri şi la gânduri mai bune.

Aşa că lasă telefoanele pentru mai târziu şi notează ingredientele. Apoi treci repede la treabă pentru că nu e bine să laşi stomacul să aştepte :).


Please follow and like us:
Print Recipe
Curry vegan cu năut
Curry vegan cu năut şi lapte de cocos – o nebunie de mâncare
Course Main Dish
Cuisine Asian
Prep Time 10 minute
Cook Time 15 minute
Passive Time 30 minute
Servings
porţii
Ingredients
Course Main Dish
Cuisine Asian
Prep Time 10 minute
Cook Time 15 minute
Passive Time 30 minute
Servings
porţii
Ingredients
Instructions
  1. Spălaţi orezul şi puneţi-l la fiert cu două căni de apă şi un vârf de sare. Când dă în clocot, daţi focul mediu şi lăsaţi să fiarbă încet, acoperit cu un capac.
  2. Între timp, pregătiţi ingredientele pentru curry. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi mărunt cepa şi usturoiul. Spălaţi şi tăiaţi cubuleţe roşiile. Tăiaţi mărunt busuiocul.
  3. Puneţi la încins două linguri de ulei de măsline. Căliţi ceapa la foc mediu până se înmoaie şi devine uşor aurie, cam 5 minute (eu pun mai puţin ulei şi puţină apă). Adăugaţi usturoiul şi mai lăsaţi 1 minut.
  4. Adăugaţi praful sau pasta de curry şi laptele de cocos. amestecaţi bine, gustaţi şi potriviţi de sare dacă este cazul. Este momentul să puneţi năutul şi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute.
  5. Puneţi roşiile tăiate mărunt, busuiocul şi zeama de lămâie, puţin câte puţin, pentru a ajunge la gustul dorit. Puteţi înlocui sarea cu sos de soia şi, dacă doriţi, puteţi adăuga 1 linguriţă de zahăr brun în compoziţie. Eu am mers pe varianta simplă şi mi-a plăcut foarte mult.
  6. Vă doresc poftă bună şi aştept cu drag experimentele voastre. Acum puteţi să puneţi mâna pe telefon şi să vă lăudaţi cu ce aţi gătit!!!
Share this Recipe

Related posts

Leave a Comment