Curry vegan cu năut

Cum mâine se termină postul Sfinţilor Petru şi Pavel cu o frumoasă zi de sărbătoare estivală, m-am gândit să vin în întâmpinarea acelora dintre voi care aţi ţinut aceste zile cu pioşenie sau care pur şi simplu au adoptat o alimentaţie vegană, un stil de viaţă fără carne şi lactate. Ce-i drept reţeta asta vă va plăcea atât de mult, încât sunt ferm convinsă că o veţi repeta, vegetarieni sau nu. Este simplu de preparat şi gata în doar 30 de minute, ceea ce o face ideală pentru serile când…

Pavlova aquafaba

A trecut ceva vreme de când nu am mai publicat o reţetă aquafaba. Am început timid cu 3 tăvi de bezele vegetale, din care 2 au urmat calea coşului de gunoi. Aşa se întâmplă când experimentezi. Dar asta nu m-a oprit din a mai încerca noi şi noi experimente cu ingredientul acesta minune. Deşi nu am mai postat pe blog despre asta, în bucătăria mea se păstrează sucul rămas de la conservele de năut. Chiar zilele trecute o cititoare îmi adresa întrebări legate de bezelele acestea, aşa că mi-am adus…

Fake tiramisu

Ce faci când musafirii se anunţă pe neaşteptate şi nu ai nimic bun pregătit pentru a-i servi ca o gazdă consacrată ce eşti? Faci repede un fake tiramisu sau simulacru de tiramisu sau cum vreţi să-i spuneţi şi răsufli uşurată. Musafiri mulţumiţi, gazdă fericită. Da, ştiu că era mai simplu să fug până la magazinul de jos şi să iau repede repejor ceva gata făcut, dar când amicii te ştiu ca blogger culinar şi se aşteaptă la ceva bun, încerci să găseşti o soluţie. Nu îmi asum meritele de a…

Borş de sfeclă roşie

A fost frig zilele astea şi, deşi cu greu l-am îndurat, am refuzat să mă plâng din pricina lui gândindu-mă că e totuşi iarnă şi e normal să fie aşa. Că toate sunt orânduite cu un rost, că frigul şi zăpada au rolul lor pe lume şi că dacă îmi e frig, pot să mai pun o haină groasă pe mine şi să beau un ceai cald, decât să mă lamentez. Da, nu îmi place atât de tare iarna din pricina frigului, însă are farmecul ei. Şi sunt lucruri pe…

Murtabak sau cu gândul la călătorii

Bine v-am regăsit în 2017! Am început anul cu gândul la călătorii. Nu mi-am pus dorințe la miezul nopţii şi am fost luată puţin prin surprindere de cât de repede s-a schimbat data din calendar, însă planuri mi-am făcut câteva şi aşteaptă cuminţi să fie bifate de pe listă. Îmi place să călătoresc, chiar dacă nu întotdeauna am avut prilejul de a o face. E ceva fascinant în a merge în necunoscut, în descoperirea de noi culturi şi civilizaţii, în pregătirea pentru drum, în dimineţile în care deschizi ochii pentru…

Fursecuri de Crăciun cu scorţişoară

Vin sărbătorile, chiar vin. Sunt atât de aproape, că nici nu îmi vine să cred că duminică e Crăciunul. Chiar dacă, prinsă în iureşul zilnic, nu mai ştiu dacă azi este marţi sau miercuri fără să mă uit la telefon, cozile nesfârşite de la magazinele unde de obicei îmi fac cumpărăturile seara târziu dau de veste că ceva se întâmplă. Aşa că atunci când am primit provocarea celor de la #Raftul Bunicii de a pregăti nişte fursecuri de Crăciun pentru bradul de la Food Bloggers Conference Winter Edition 2016, am…

French breakfast puffs

În dimineţile leneşe de weekend, când mă trezesc cu gândul să termin de citit cartea aia pe care nu o mai las din mână de câteva zile, nu aş vrea decât o cafea bună şi ceva alături pe farfurie, un dulce aromat care să meargă la suflet. Aşa că şi în unele dimineţi de weekend se întâmplă să cobor devreme din pat şi să mă îndrept spre bucătărie pentru a pregăti rapid şi în acorduri de muzică franţuzească (c’est vrai, vecinii sunt martori, deocamdată tăcuţi) ceva delicios. Altceva decât omletă,…

Tort cu blat de ciocolată neagră şi mousse de zmeură

După cum aţi observat, nu m-am îndeletnicit de-a lungul timpului cu prepararea de torturi sau mai corect spus cu prezentarea lor în spaţiul virtual preferat. Da, acestea sunt prezente în viaţa mea la evenimentele speciale care merită marcate cu un dulce deosebit, dar, de cele mai multe ori, după ore de muncă, uneori zile de pregătiri, acestea se epuizează repede de pe platou şi nu mai apucă lumina aparatului foto. Şi nu neg că în restul timpului încerc să mă ţin cât mai departe cu putinţă de astfel de bunătăţi,…