Sufleu de pui cu spanac

Idei bune şi reţete delicioase – acesta este de obicei rezultatul momentelor când mă încrâncenez să nu arunc resturile de mâncare. Şi bine, ar mai fi faptul că de cele mai multe ori mă trezesc devreme, chiar şi în weekend şi îmi place să urmăresc posturile preferate de televiziune la o cafea, lucru care nu îmi prea reuşeşte în restul săptămânii. Şi cum e devreme şi încă nu mă grăbeşte nimeni, ideile au timp să încolţească, să prindă contur, nu trece mult până să mă decid. Aşa s-a întâmplat să îmi treacă prin faţa ochilor o reţetă de sufleu cu pui. Şi cum în frigiderul meu aşteptau cuminţi resturile unui ospăţ de final de sărbători – produse pe care în mod normal nu le includ în dieta de zi cu zi, dar cărora le cedez dreptul la replică la zile mari şi cumetrii cum îmi place să glumesc – am decis că special weekend will be a chicken souffle.

Am folosit cam toate resturile de mâncare de care doream să scap, şi anume:

un piept de pui generos de la un pui întreg gătit la cuptor în bere (da, berea, nu vinul l-au făcut un deliciu)

o bucată de unt de cam 50-60 g

o mână de spanac de la congelator

6 ouă

1/4 cup făină

1 1/2 cup de smântănă pentru gătit (puteţi folosi lapte, eu trebuia să scap de smântâna asta)

caşcaval şi parmezan ras din belşug sau după gust

2 felii de pâine tăiate cubuleţe, fără coajă

1 vârf de linguriţă de nucşoară

sare după gust (atenţie la brânză, dacă e prea sărată, nu exageraţi cu sarea)

Mod de preparare

  1. Într-un vas cu fundul gros puneţi la topit la foc mediu spre mic bucata de unt.
  2. Căliţi apoi făina repede fără a forma cocoloaşe şi turnaţi smântâna sau laptele şi amestecaţi continuu cu un tel până ce compoziţia începe să se ingroaşe. Bechamelul este gata odată ce dacă trasaţi o linie pe spatele unei linguri, sosul descrie perfect această linie, fără ca marginile să se mai unească. Asezonaţi cu nucşoară şi sare după gust.
  3. După ce s-a răcit puţin bechamelul, amestecaţi-l cu 6 gălbenuşuri, brânza rasă, pâinea şi spanacul.
  4. Separat bateţi spumă albuşurile pe care le încorporaţi apoi uşor în amestec.
  5. Ungeţi un ramekin încăpător cu unt sau folosiţi o formă de silicon ca mine şi daţi sufleul la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 55-60 de minute.
  6. Scoateţi din cuptor şi serviţi imediat.

 

Nu am avut inspiraţia de a-i face o poză imediat ce l-am scos din cuptor, ci a doua zi dimineaţă, dar vă garantez că veţi lăsa aparatul de fotografiat deoparte ca să gustaţi din bunătatea asta caldă.

Poftă bună şi sufleu!

 

 

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment