Crinkles ciocolatoşi

La mulţi ani! şi bine v-am regăsit în 2018. Vă doresc să păşiţi cu dreptul într-un an plin de surprize plăcute, cu sănătate şi bucurie.

Chiar dacă ne apropiem cu paşi repezi de încheierea oficială a sărbătorilor de iarnă şi poate unii dintre voi aţi strâns deja decoraţiunile de Crăciun, personal îmi place să trag de perioada asta frumoasă din an cât mai mult şi să pun punct abia după Sfântul Ion. Aşa că am hotărât că deşi am tras chiulul de sărbători de la postări şi conversaţii pe pagina de facebook să vă împărtăşesc acum una dintre reţetele de fursecuri care transformă o zi aparent obişnuită într-una specială. Inspirată din tradiţia americană de sărbători şi stropită cu multă ciocolată, prăjiturica asta va bucura papilele gustative şi după ce va fi trecut Revelionul, de ce nu pentru sărbătoriţii zilei de mâine. O puteţi servi la masa festivă sau colegilor la birou a doua zi. Cu siguranţă se vor bucura de gustul ei delicios.

Pentru aproximativ 30 de bucăţi avem nevoie de:

60 g unt 82% grăsime

225 g ciocolată neagră (am folosit ciocolată menaj Fin Carre de la LIDL)

225 g făină

100 g zahăr

2 ouă

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 vârf de cuţit de sare

zahăr pudră pentru tăvălit fursecurile (the fun part 🙂 )

  1. Făina, sarea şi praful de copt se amestecă într-un bol.
  2. Separat, pe baie de aburi, se topesc untul şi ciocolata şi se lasă să ajungă la temperatura camerei.
  3. Ouale se bat cu zahărul, apoi se adaugă vanilia si ganache-ul de ciocolată.
  4. Se incorporează făina si se dă amestecul la frigider acoperit cu folie alimentară pentru cel puţin 3 ore sau peste noapte. De asemenea, se poate păstra la congelator 1-2 săptămâni.
  5. Preîncălziţi cuptorul la 175 grade şi pregătiţi 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt.
  6. Luaţi din aluat cu o cupă de îngheţată sau cu lingura şi formaţi biluţe pe care apoi le tăvăliţi bine prin amestecul de zahăr pudră cu zahăr tos. Le aşezaţi în tavă cu o mică distanţă între ele, deoarece se vor întinde la copt.
  7. Coaceţi pentru maximum 10 minute.

După ce s-au răcit le puteţi aşeza pe platou şi servi.

Un An Nou minunat vă doresc!

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment