Fursecuri delicioase cu unt de arahide

Ziua de naştere mi-am petrecut-o la birou printre colegi cu voie bună. M-am agitat cu un weekend în avans, având grijă să pregătesc aluatul pentru două tipuri de fursecuri tomnatice şi câteva experimente. Mi s-a părut mult mai simplu să iau apoi aluatul din congelator cu o zi înainte şi doar să trec la copt, salvând astfel timp preţios. Biscuiţii ăştia cu unt de arahide sunt absolut delicioşi. Dispar cât ai clipi de pe platou, atât sunt de buni şi fragezi. Iar dacă vă voi spune că sunt şi simplu de preparat, cred că voi mai câştiga un aliat în prepararea lor. Merg atât de bine acum toamna, alături de o ceaşcă de ceai sau o cafea bună. Eu primesc constant solicitări de a mai face o tavă. 🙂

Ingrediente pentru 30 de fursecuri

100g unt moale 82% grăsime

200g unt de arahide

210g făină

200g zahăr (de preferat brun)

1 ou

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

½ linguriţă praf de copt

esenţă de vanilie

  1. Untul şi untul de arahide se amestecă până la omogenizare.
  2. Se adaugă oul şi esenţa de vanilie.
  3. Separat se amestecă ingredientele uscate.
  4. Se pun ingredientele uscate peste cele umede şi se mixează bine. Amestecul se poate folosi imediat, dar cel mai bine este să fie lăsat la rece 30 minute. Poate fi păstrat în folie de plastic şi la congelator pentru circa 1-2 săptămâni. Devine mai fraged.
  5. Preîncălziţi cuptorul la 180 grade si pregătiţi 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt.
  6. Luaţi din compoziţie cu o lingură şi formaţi bilute pe care le aplatizaţi uşor când le puneţi în tavă. Lăsaţi spaţiu între ele pentru că vor creşte puţin la copt. Puteţi pune o alună sau alte nuci deasupra. Eu am făcut 2 tăvi, unele cu nucă şi alune deasupra, altele simple, decorate cu furculiţa.

7. Coaceţi pentru 15-18 minute. Odată scoase din cuptor, sunt foarte fragede şi se rup uşor. Lăsaţi-le sa se răceasca circa 10 minute înainte de a le pune pe un platou. Vor deveni crocante şi numai bune de servit. Poftă bună!

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment