Clătite americane cu dovleac

Dimineaţa de după trecerea la ora de iarnă m-a găsit cu zâmbetul pe buze şi chef de ceva bun. De fapt, sunt bucuroasă ori de câte ori gătesc şi am chef să cânt şi uneori să şi dansez. E terapeutic.

Şi cum dovleacul este vedeta acestor zile, am pus şi eu un strop în clătitlele americane de la micul dejun de duminică. Mulţumită unui coleg darnic, am ajuns în posesia unei felii generoase de bostan pe care am copt-o în urmă cu câteva zile şi am transformat-o în piure. Iar azi am pus la treabă o parte din cantitate, în timp ce restul a urmat calea congelatorului pentru întrebuinţări ulterioare.

Ce am ingrediente am folosit?

1 1/2 cup de lapte (eu am pus de soia)

1 cup piure de dovleac

2 linguri de ulei de floarea soarelui

2 linguri de oţet

2 cups de făină

3 linguri de zahăr brun

2 linguriţe de praf de copt

1 linguriţă de bicarbonat

1 linguriţă de scorţişoară

1 vârf de linguriţă de nucşoară

1 ou

1/2 linguriţă de sare

ulei vegetal pentru uns tigaia

Cum am procedat?

Prepararea durează cam 20 de minute, iar gătitul cam tot aşa.

  1. Am amestecat ingredientele umede separat cu mixerul (oul, laptele, piureul, uleiul şi oţetul).
  2. Am pus apoi mixul de ingrediente uscate puţin câte puţin.
  3. Am încins o tigaie unsă cu puţin ulei şi am perpelit pufoşeniile cremoase pe ambele părţi.
  4. Le-am servit calde cu sirop de cătină deasupra şi struguri gustoşi. Voi puteţi să le asezonaţi cum vă place, cu miere, siropuri sau dulceaţă, şi, de ce nu, chiar simple.

Poftă dovlecească!

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment