Banana bread vegană

V-am povestit pe pagina de facebook cum urmează să repet o reţetă grozavă folosind seminţele de in ca înlocuitor pentru ouă. Este vorba despre o banana bread vegană (de post) absolut delicioasă şi aromată. Bananele îi dau un gust şi o textură minunate, iar restul ingredientelor completează perfect prăjiturica asta pe care o recomand călduros.

Ingrediente

3 banane coapte

2 linguri de seminţe de in

6 linguri de apă

60 ml de ulei

60 ml de sos/piure de mere

1 linguriţă de esenţă de vanilie

1 linguriţă de bicarbonat de sodiu

1 linguriţă rasă de sare

1/2 linguriţă de praf de copt

1 linguriţă de scorţişoară

280 g de făină

100 g de zahăr (eu am folosit brun)

1 ciocolată neagră fără lapte fărâmiţată

Preparare

Seminţele de in se transformă în făină cu ajutorul unui blender. Se pune apoi apa peste ele într-un castron mai mare şi se lasă deoparte pentru 5 minute. Se amestecă din când în când.

Acum se adaugă bananele (cele pătate, mai moi şi uşor înnegrite sunt cele mai bune) şi se zdrobesc cu o furculiţă. Se adaugă uleiul, piureul de mere (când am făcut prima oară reţeta asta am folosit gutui din compot zdrobite – ideea este să ai un fruct fiert cu un conţinut mare de pectină, ca mere, gutui, pere) şi zahărul şi am amestecat totul bine cu mixerul.

Se pot pune acum praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Se amestecă şi se pot adăuga scorţişoara şi esenţa de vanilie. Se adaugă treptat făina, ciocolata rasă sau fărâmiţată şi se dă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius în forma de chec pentru 40 – 50 de minute până trece testul scobitorii.

Acum fug spre gară. Aştept să îmi spuneţi cum v-a ieşit!

 

 

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment