Muffins cu mure

Vine weekendul şi aş vrea să vă tentez cu o reţetă rapidă de ceva dulce, bun şi perfect pentru o cafeluţă de relaxare. Brioşele astea cu mure cu luat naştere în ceea ce am numit până acum cea mai caldă zi din an, mai exact pe 1 iulie, când tempertura la umbră ajungea la 40 de grade. În ziua aia, m-am trezit devreme şi am plecat la piaţă pentru bunătăţi pe răcoare. Pe tarabele doldora de legume şi fructe proaspete am găsit şi pahare îmbietoare cu mure. După ce am ocolit standul de câteva ori, am decis că acestea pot lua locul afinelor pe care le vedeam cu ochii minţii în brioşe sângerânde. Zi şi făcut. Ajunsă acasă, am pornit cuptorul în ceea ce alţii ar numi nebunie curată pe aşa vreme şi până s-a încălzit, am pregătit aluatul. Pentru nu e cine ştie ce filozofie, vă spun şi vouă cum am procedat în caz că vă loveşte pofta de însoţitor dulce pentru cafea la sfârşitul ăsta de săptămână. Pregătiţi înainte de toate o tavă cu forme pentru brioşe.

Aveţi nevoie de:

200 g făină

1 pahar de mure

100 g zahăr

2 linguriţe de praf de copt

50 ml de lapte

100 g de unt

2 ouă

1-4 linguriţă de bicarbonat de sodiu

1 vârf de cuţit de sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

Untul topit se amestecă cu zahărul şi se lasă deoparte. Între timp ouăle se amestecă spumă şi se toarnă peste unt. Se pun apoi laptele, vanilia şi ingredientele uscate, amestecând bine. Formele de brioşe se umplu pe trei sferturi cu această compoziţie, deasupra se aşază câte 2, 3 mure în fiecare şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 sau până ce scobitoarea introdusă în brioşe iese curată.

Se servesc pudrate cu zahăr pudră sau simple, după gust.

Să vă mai spun cât sunt de bune?!

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment