Tartă de mărar

Ce faci când primeşti o cantitate mai mare de mărar de la o persoană dragă ţie? Pui de o plăcintă cu mărar. Sau te apuci de conservat mărar pentru la iarnă, dar mai bine îl foloseşti acum repede repejor cât este proaspăt şi aromat. Şi cum era aşa aromat în paharul de pe uşa frigiderului şi mă tot gândeam ce să fac cu el, ideea mi-a venit chiar de la persoana care a cules plăntuţa asta minunată din grădina de la munte. Plăcinta cu mărar îmi place la nebunie, aşa că m-am gândit că aş putea transforma ideea asta într-o tartă aperitiv delicioasă. Vremea a fost de partea mea şi într-o ploioasă după-amiază m-am apucat de lucru. E aşa rapid şi plăcut de preparat, încât sigur vă veţi relaxa pregătind ingredientele.

Este nevoie de:

1 legătură de mărar

250 – 300 g brânză de vaci

2 ouă

ceapă verde 1 legătură (sau o ceapă obişnuită)

sare şi piper după gust

1 pachet aluat de foietaj

Preparare:

Într-o formă de tartă aşezaţi cu grijă aluatul de foietaj. Tăiaţi aluatul în exces şi îl puneţi deoparte pentru decor şi extra goodies. Presaţi pe margine şi înţepaţi cu furculiţa aluatul de pe fundul vasului. Puteţi să coaceţi în orb aluatul pentru 15 minute (astfel preveniţi situaţia în care din pricina compoziţiei prea umede o parte din aluat să aibă acel aspect de crud, de necopt) sau puteţi să faceţi ca mine şi să puneţi compoziţia direct peste aluatul crud şi să daţi apoi totul la cuptor. Merge şi aşa. Dacă faceţi voi aluatul, este mai bine să îl coaceţi în orb iniţial.

Pregătiţi compoziţia amestecând brânza, care este bine să fie mai grasă (dacă nu este, puteţi adăuga puţină smântână), cu ceapa verde tăiată mărunt şi mărarul. Separat, bateţi două ouă cu puţină sare şi piper. Amestecaţi bine toate ingredientele şi turnaţi totul în forma de tartă. Decoraţi cu fâşii din aluatul rămas şi ungeţi cu gălbenuş de ou. Daţi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până când tarta se rumeneşte frumos, fără a se arde, cam 45 de minute (depinde de cuptor, al meu este electric, cu aer cald).

O lăsaţi să se răcească şi veţi vedea că începe să scadă asemenea unui sufleu, apoi o puteţi tăia şi servi. Este delicioasă atât călduţă, cât mai ales rece, ca gustare.

Să o savuraţi cu plăcere!

 

 

Please follow and like us:

Related posts

2 Thoughts to “Tartă de mărar”

  1. Mmm… Yummy, yummy! Sună delicios și, în același timp, ușor de preparat. Astfel spus, exact genul meu de combinație :).

    1. admin

      Si al meu, mai ales ca timpul parca nu mai are rabdare cu oamenii. 🙂

Leave a Comment