Dorada cu sparanghel şi dressing verde

Câteodată, pentru cină, îmi doresc ceva uşor şi rapid, nu foarte pretenţios, dar în acelaşi timp gustos. În ultima vreme am tot dat târcoale produselor din peşte şi chiar m-am învrednicit cu a face rezerve la congelator. Pun poftele astea pe seama primăverii şi a organismului slăbit de ieşirea din iarnă. Cu tot sportul, spanacul şi salatele mâncate, nu am fost ocolită de o răceală urâtă care a pus în umbră cam tot ceea ce înseamnă obiceiuri de Paşte pentru mine. Mă încăpăţânez să cred totuşi că mâncarea are puteri vindecătoare şi continui să gătesc cu aceeaşi plăcere din bucatele primăvăratice. Din seria asta am scos şi următoarea reţetă simplă, de doradă cu sparanghel.

Am folosit:

1 doradă

1 lămaie

sare şi piper

1 legătură de mărar

1 legătură de pătrunjel

sparanghel

3 căţei de usturoi

parmezan ras

ulei de măsline

Cum am procedat?

Am preîncălzit cuptorul la 180 grade Celsius. Am spălat bine dorada, pe care anterior am eviscerat-o, am condimentat-o cu sare, piper şi puţin ulei de măsline şi am dat-o la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Între timp, am pus apă la fiert într-un vas încăpător şi când a dat în clocot, am pus deasupra vasul pentru fierbere la aburi. Sparanghelul l-am spălat bine şi am tăiat partea lemnoasă. L-am lăsat la aburi cu capac pentru 7 minute. Apoi l-am pus într-un vas cu apă rece cu gheaţă pentru a-l păstra verde până la momentul servirii.

Dressingul este compus din ce am avut prin frigider şi este o combinaţie fericită care a complimentat atât peştele, cât şi sparanghelul. Am pus în blender mărar şi pătrunjel spălate şi tocate grosier, zeama de la o lămâie, ulei de măsline cât să dea consistenţă sosului, 3 căţei de usturoi, puţin parmezan ras, sare, piper şi 2 pufuri de ulei cu ardei iute. Am amestecat totul bine, am gustat pentru a potrivi gustul şi am mai adăugat nişte ulei de măsline pentru consistenţă.

Le-am servit odată ce peştele a fost gata şi m-am bucurat de o cină uşoară, sănătoasă şi gustoasă.

Poftă bună!

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment