Cartofi evantai

Ştiţi serile alea când ajungi acasă obosit şi nu mai ai energie nici să articulezi două cuvinte? Atunci îţi doreşti să mănânci ceva cald şi simplu, suficient cât să te încălzeşti din interior spre în afară şi să simţi cum te linişteşti, cum că eşti acasă şi e bine. Din seria asta, a mâncărurilor deloc complicate, rapide şi gustoase e şi cea de azi, o banală reţetă de cartofi copţi, ideală pentru serile în care eşti epuizat. Dacă scoţi iaurtul/smântâna, este şi o reţetă de post.

 

 

Pentru 2 porţii ai nevoie de:

2 cartofi mai mari

sare

piper

ulei

usturoi

rozmarin

opţional iaurt/smântână

Preparare

Cartofii îi pui la fiert în coajă preţ de 10 minute. Îi scoţi deoparte şi, cât timp se mai răcesc, preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Curăţă cartofii de coajă şi cu un cuţit cu lamă lată crestează-i fără a trece lama pe partea cealaltă. La copt se vor deschide asemenea unui evantai. Pune-i în tavă. Separat, curăţă şi pisează 2 căţei de usturoi (pune doar unul, dacă tu crezi că e prea mult, mie îmi place mai pişcător) şi amestecă-i într-un bol cu ulei de măsline, rozmarin tocat, sare şi piper. Unge din belşug cartofii cu amestecul ăsta şi dă-i la cuptor până se coc, cam 30 de minute. Între timp, poţi pune masa şi să te ocupi de ritualul tău de seară.

Serveşte-i calzi cu iaurt, smântână sau ce mai vrei tu. De post, îi serveşti simpli. Iar dacă vrei să îi faci mai atrăgători, poţi pune data viitoare în crestături ardei capia, chilli, paprika, bacon, brânză Cheddar sau caşcaval, parmezan ras şi ce îţi mai trece prin cap.

Poftă bună şi o seară liniştită!

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment