Curry cu chiftele de linte roşie

Vă povesteam în postările trecute de leftovers şi cum să valorificăm cât mai mult din ceea ce avem în cămară, despre acel NU hotărât împotriva risipei de alimente. În rubrica săptămânală, exclusiv pe pagina de Facebook a blogului, Sfatul de joi, puteţi urmări sfaturi utile care se înscriu şi în acest segment de interes.

Tot din categoria asta face parte şi recomandarea următoare. Lucrurile stau cam aşa: mă uitam lung la una bucată porţie de musaca cu ciuperci rămasă pe fundul oalei şi la câteva chiftele de linte roşie care se uscau în frigider.  Şi m-am gândit să le împrietenesc într-o mâncărică rapidă, caldă, ştiţi voi, care merge la suflet în unele seri mai răcoroase. Şi cum îmi place să mă joc cu aromele şi condimentele, m-am gândit că ar merge tocmai bine cu puţin curry. Şi lapte de cocos. Dar laptele de cocos era pe stoc epuizat aşa că a trebuit să improvizez. Cum? Vezi mai departe.

Am folosit

1 porţie de musaca de cartofi cu ciuperci

3 chiftele de linte roşie

1 cană de lapte de cocos homemade

1 linguriţă de curry

Cum am procedat?

Musacaua am mărunţit-o puţin cu furculiţa. Am pus la fiert o cană de apă, iar când a dat în clocot, am adăugat 2 linguri de fulgi de cocos. Am mai lăsat puţin pe foc, apoi am trecut amestecul în blender pentru câteva pulsaţii. Am strecurat totul bine şi am obţinut rapid o cană de lapte de cocos numai bun pentru curry.

Într-o tigaie am pus la încălzit musacaua mărunţită cu laptele de cocos. Când a început să clocotească pe margine, am adăugat o linguriţă de praf de curry şi am mai lăsat puţin pe foc cât să se îngroaşe puţin sosul. Am servit rapid cu chifteluţele de linte care cu ocazia asta s-au rehidratat. Nu am mai pus alte condimente pentru că cele două preparate aveau deja sare şi piper. Puteţi adăuga însă ce vă place.

Poftă bună!

Voi ce experimente aţi făcut cu resturile de mâncare?

 

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment