Bulletproof coffee

A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta.
Bine v-am regăsit!
Ştiu că a trecut ceva vreme de când am aşternut ultimele rânduri pe blog. A trecut o vreme în care de multe ori am deschis o pagină să scriu, în care la fel de multe ori am experimentat noi reţete şi am fotografiat rezultatele, însă la fel de multe ori nu am găsit în mine resursele necesare de a scrie. A fost ca un blocaj amestecat cu vremea frumoasă de vară şi planuri de pus în practică în viaţa de zi cu zi. Gândul meu a fost de multe ori la spaţiul acesta în care împărtăşesc cu voi pasiunea mea pentru lumea foodie, de fiecare dată când am descoperit ceva nou, am experimentat ceva nou şi anul acesta a fost plin de noutăţi. Revin deci după o pauză pentru care sper că nu m-aţi dat uitării, dar pe care mi-o asum şi pentru care motivaţia ar fi că a scrie doar de dragul de a scrie, fără a pune suflet e ca o formă fără conţinut.
După introducerea asta puţin mai serioasă, vă reamintesc că unul din viciile mele rămâne cafeaua. Aşa cum pentru unii ceaiul este un adevărat ceremonial care se respectă cu stricteţe de mai multe ori pe zi, aşa şi pentru mine, dimineţile începute la o cană de cafea sunt imperios necesare şi au farmecul lor. E cafeaua pe care o face mama când merg în vizită, dimineaţa devreme, aşa cum m-am obişnuit să deschid ochii de când mă ştiu. Îndrăznesc să spun că e cea mai bună cafea cea a mamei. Nu ştiu cum o face, dar o aştept cu drag de fiecare dată. Cred că pune mult suflet.
Apoi e cafeaua de zi cu zi, de cu de două ori pe zi, de la birou, cafea fără de care motoraşul meu ar fi cam adormit, nu ar toarce la capacitate maximă. Nu mă înţelegeţi greşit, pot să lucrez şi fără cafea, dar am nevoie de un strop pentru că 1. am o tensiune mititică şi 2. altfel aş avea nişte dureri de cap cam greu de suportat. So, yey, coffee team!
Şi nu în ultimul rând e cafeaua dimineţilor de weekend, acea cafea pe care o beau în tihnă, o prepar în tihnă şi care îmi prieşte cel mai bine. E bine să te trezeşti când organismul tău decide că s-a odihnit suficient, de voie, fără alarme sau alte griji. E bine să îţi porţi paşii adormiţi către bucătărie, să pui apa la fiert, să pui cafeaua în french press şi să aştepţi cu nerăbdare să fie gata. E bine să îţi iei cafeaua cu tine în pat şi să profiţi de câteva minute leneşe, să faci ce vrei tu, să vezi ştirile, să te uiţi la emisiunea preferată, să citeşi o carte, un articol, să vorbeşti cu cei dragi şi ce mai vrei tu.
Cu bulletproof coffee descoperirile mele în materie de cafea au luat alte dimensiuni. Acesta e un boost de energie matinală şi cum spuneam pe net, e tare bună când trebuie să te mişti ca Superman. Despre inventatorul ei, Dave Asprey, am aflat în documentările mele pentru un alt produs şi am zis să încerc. Cafea cu unt? Brrr. Aşa am zis şi eu la început. Nu mai spun că omul ăsta, după ce îngheţase pe munte în Tibet, a fost servit de un localnic cu o cafea caldă cu unt de yac, aşa că eu mă plâng de puţin unt de la văcuţele autohtone? Şi cum acesta şi-a dezvoltat un întreg business în jurul acestei idei am început să citesc mai mult despre el şi metoda cursurilor sale. Interesant deci cum ani de cercetări pot lua o altă turnură cu o întâlnire care a schimbat destinul. Mai multe despre Dave găsiţi aici.
Reţeta cafelei este foarte simplă:
o cană de cafea la french press se pune în blender (da, da, aţi citit bine, blender), se pune zahăr după gust, dacă doriţi, o lingură de unt (eu am pus ghee, produs despre care vă voi povesti în postarea viitoare) şi o linguriţă de ulei de cocos. Se amestecă bine din câteva pulsaţii şi se savurează cu plăcere cafeaua cremoasă. Energia o veţi simţi cu siguranţă.
bulletproof
Să aveţi o dimineaţă de weekend aşa cum vă doriţi!
Pentru dimineţi de weekend cu cafea
Please follow and like us:

Related posts

2 Thoughts to “Bulletproof coffee”

  1. Interesant. N-am auzit de aceasta varianta cu blender pana acum :).

    1. admin

      Andreea, este cu adevarat o combinatie neasteptata si o modalitate de preparare atipica. Te duce cu gandul mai mult la un shake. Este insa foarte gustoasa si chiar are efectul dorit: o cafea tare care sa te puna pe picioare pentru o zi plina de actiune. Te mai astept aici!

Leave a Comment