Somon şi cartofi dulci la cuptor cu un dressing aromat

Ce faci dacă:

  1. trebuie să te desparţi de una dintre măselele de minte şi toate socotelile tale legate de “Eu o să mor cu toţi dinţii în gură” pică
  2. postoperaţie nu ai voie să consumi câteva alimente, printre care ăl mai central este brânza, iar în frigider ai nşpe feluri de brânză, că deh, eşti fan?

După ce îţi revii din şoc şi umflătură, după ce leşini de foame în faţa frigiderului plin de bunătăţi (să nu uităm de minunata pască de Înălţare de la bunica) care mai de care mai lactate şi mai condimentate, te feliciţi că ai pus în coşul de cumpărături un file de somon şi nişte cartofi dulci de la LIDL-ul din apropiere.

 

 

Aşa am ajuns la reţeta următoare pentru care am folosit:

1 file de somon

1 cartof dulce

1 ceapă roşie (din plasa de care vă povesteam într-o postare anterioară)

1 căţel de usturoi

sare

piper

1 crenguţă de rozmarin

2 linguri de muştar cu boabe

2 linguri de miere

1 lingură de ulei de măsline

Cum am procedat?

La o primă trecere în revistă a ingredientelor poate părea un preparat dulce. Nimic mai fals. Dressingul este menit să înfrăgezească şi să dea savoare acestui fel de mâncare.

Cartoful dulce se curăţă, se taie felii şi se pune la fiert în apă cu sare alături de ceapa şi usturoiul tocate mărunt pentru aproximativ 15 minute. Între timp se pregăteşte dresingul din 2 linguri de muştar cu boabe, 2 linguri de miere, sare, piper şi rozmarin tocat. Cu acest amestec se unge fileul de somon. Într-o tavă se pune un strop de ulei, peste care aşază cartoful fiert şi scurs bine şi puţină ceapă cu usturoi fierte şi ele. Deasupra se pune fileul şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute.

somon-cu-cartof-dulce-3

Se serveşte cald şi se mai poate pune deasupra puţin dressing.

somon-cu-cartof-dulce-1

Poftă bună!

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment