Supă cremă de conopidă cu blue cheese

Sunt momente în viaţă care îţi împietresc sufletul şi altele care îl topesc, îl salvează şi îţi arată că trăieşti, că inima nu bate degeaba în piept, că eşti construit din senzaţii, din simţuri şi că nu e nimic greşit în asta. Dacă aş putea aş vrea să păstrez în sertarele cu amintiri ale sufletului doar pe cele frumoase, doar fluturii din stomac şi senzaţiile de beatitudine ale zilelor de primăvară, zâmbetele de copii, mângâierea bunicii, dragostea necondiţionată a pisicilor sau a câinelui, o îmbrăţişare, un răsărit, un apus, o ploaie, o floare etc. Poate dacă le scriu aici, vor rămâne şi, când voi reveni asupra acestor rânduri, nu voi mai uita de existenţa lor.

Aşa şi cu supa asta. Nu, nu e de inimă albastră, ci doar cu blue cheese. O combinaţie interesantă de gusturi într-o supă corpolentă, menită să-ţi încălzească simţurile într-o zi cu vreme schimbătoare de primăvară. O primăvară aşa ca amintirile, ca viaţa, cu soare, cu nori, cu ploaie şi iar soare.

Şi nici măcar nu e greu de făcut.

E nevoie de:

1 conopidă

1 ceapă

un cub de unt

supă de legume (ceapă, morcov, ţelină, apă, sare puse la fiert 20 minute şi strecurat apoi totul)

100 g blue cheese

smântână lichidă pentru gătit

sare

piper

Cum se procedează?

Ceapa şi conopida se pun la călit în puţin unt, apoi se pun la fiert în supa de legume (sau de pui, după preferinţă). La final se pune şi brânza cu mucegai şi se pasează cu blenderul vertical. Se drege cu sare şi piper şi, dacă doriţi, puteţi pune şi smântână lichidă. Eu nu am mai pus. De asemenea, merge foarte bine cu nişte bacon prăjit sau uscat la cuptor.

crema-de-conopida-cu-blue-cheese-2

Se serveşte cu poftă şi se savurează.

Zile cu soare dragilor. Pe curând!

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment