Pui cu cartof dulce la cuptor

Se face că a venit primăvara … prin februarie. Acum, în luna lui mărţişor s-a cam ruşinat puţin şi s-a ascuns sfioasă după pătura de nori, ploaie şi vânt, parcă jucându-se cu minţile noastre. Şi ce faci când vremea îţi joacă feste? Te adaptezi. Pui o haină mai groasă, faci un ceai fierbinte cu ghimbir şi pregăteşti ceva bun care să-ţi încălzească şi sufletul. Pe lângă supele cremă pe care le-aţi văzut şi le veţi mai vedea descrise aici în infinitele lor variante :), am pregătit şi un fel pe cât de simplu, pe atât de gustos, din pui şi cartof dulce.

V-am povestit cât de mult îmi plac cartofii dulci? Îmi plac fierţi, copţi, prăjiţi, la grătar, în sosuri, plăcinte şi alte combinaţii. Aşa că pun leguma asta versatilă la treabă ori de câte ori se nimereşte în coşul meu de cumpărături. Deci baby, questa sera avem cartof dulce … cu pui şi … Gouda.

Ingrediente pentru 2 porţii:

4 bucăţi muşchiuleţ de pui

4 felii de cartof dulce, de dimensiuni aproximativ egale

brânză Gouda pentru topping

sare şi piper

puţin ulei de măsline

Preparare:

Ca lucrurile să meargă ca unse şi să nu aştepţi prea mult, pune la fiert puiul şi feliile de cartof dulce în apă cu sare, cât să se înmoaie puţin. Între timp, încălzeşte cuptorul la 180 grade şi pregăteşte două forme mici cu capac rezistente la copt. Pune pe fundul vasului o felie de cartof, apoi puiul, pune a doua felie de cartof, asezonează totul bine cu sare, piper şi ulei de măsline şi pune deasupra brânză Gouda. Eu am tăiat-o în fâşii late şi subţiri cu peeler-ul pentru curăţat legumele. Am dat totul la cuptor până s-au gătit carnea şi cartofii şi am servit mâncarea caldă, alături de un pahar de vin alb.

Poftă bună!

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment