Budincă din cozonac

Hristos a înviat!

Iată că am ajuns la finalul săptămânii luminate şi, chiar dacă nu am prea trecut pe aici (din motive de mâncare multă, familie mare de vizitat ca în filmele cu italieni şi iepuraşi delicioşi de ciocolată), nu v-am uitat. Deşi pot spune că mă simt ca şi cum l-aş fi înghiţit pe Iepuraşul de Paşte cu totul, uimitor a mai şi rămas mâncare. Făcând bilanţul post-ospăţ am descoperit un cozonac care stătea părăsit în dulap. Nu sunt pe principiul aruncării mâncării, aşa că am găsit o alternativă pentru a folosi şi acest cozonac care începuse să se usuce. O budincă pe care obişnuia să o facă şi bunica mea când eram mici, cu câteva personal touch.

Am folosit:

3/4 dintr-un cozonac de 500 g

3 ouă

1 cană de lapte dulce 3.5% grăsime

200 ml smântână pentru gătit

1 linguriţă esenţă de vanilie

zahăr aromat pentru cafea cu portocale şi lămâie

Cum am procedat?

Am tăiat cozonacul cubuleţe şi am tapetat cu el un vas ceramic.

budinca-2

Am bătut cu telul cele trei ouă cu un praf de sare. Nu am adăugat zahăr deoarece cozonacul avea în compoziţie. Au urmat cana de lapte şi smântâna/frişca lichidă. Eu folosesc Pilos, deoarece sunt foarte mulţumită de gramaj şi conţinutul de grăsime.

budinca-4

Apoi, am pus aromele: esenţă de vanilie şi ceva zahăr armomat Deluxe, primit de Crăciun, care a dat o aromă deosebită budincii.

budinca-3

Am turnat acest amestec peste cozonac şi am presat puţin totul cu o furculiţă. Pentru că aveam puţină treabă şi încă nu încălzisem cuptorul, am lăsat totul la frigider câteva minute. După aproximativ 30 minute, am pornit cuptorul şi am dat budinca la copt pentru o oră, nu înainte de a arunca şi câteva feliuţe de mere în compoziţie.

Mirosul care se răspândise în casă a ridicat multe sprâncene şi a stârnit curiozitate, iar la final ne-am delectat toţi cu bunătatea de budincă rezultată.

budinca-1

Bunica mea mai făcea şi bombonele cu cacao şi cocos din resturile de cozonac. Voi cum aţi reciclat bucatele rămase de la Paşte?

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment