Salată de morcovi cu dressing de cânepă

Este vineri, Vinerea mare, este zi de post, zi liniştită, cu soare. Ne pregătim sufletele şi casele pentru Paşte, ne adunăm cu mic, cu mare de pe unde ne-a împrăştiat destinul şi aşteptăm seara de Înviere. Sunt încă multe de pus la punct, pe aici de dereticat, pe acolo de pregătit bucatele tradiţionale, să nu uităm de cei mici, de Iepuraşul cu origini precreştine pe care îl aşteaptă copiii, de multe, multe lucruri trecute pe liste fizice sau mentale.

Şi printre toate acestea, să ne oferim un scurt răgaz şi nouă, un moment de respiro în care să ne refacem forţele pentru a face faţă iureşului pre-sărbătoare.

M-am tot gândit cum să variez gustările de post şi am dat peste o reţetă simplă şi interesantă aici. Mi-a plăcut atât de mult ideea, încât am adoptat-o rapid şi am mai strecurat şi o notă personală, şi anume dressingul. Sosul acesta face toţi banii, schimbă gustul unei salate banale, fie ea cu morcovi, ţelină sau salată verde şi alte crudităţi de sezon.

salata-3

Am folosit:

5 morcovi mititei (personal, îi prefer pe aceştia pentru a evita gustul pregnant de rădăcinoasă, cu cât de apropii de centrul legumei)

2 căţei de usturoi

3 linguri de seminţe de cânepă

câteva seminţe de chimen

2 linguri ulei de măsline

3 linguri de apă

zeamă de lămâie, sare şi piper după gust

Cum se face?

Simplu şi rapid. Morcovii de curăţă şi se dau pe răzătoare fideluţă. Restul ingredientelor se pun în blender şi, după câteva pulsaţii, veţi obţine cel mai rapid şi delicios dressing pentru salată.

dressing

Este cremos, cu gust de nuci şi aromă de usturoi. Se amestecă toate ingredinetele bine şi se poate consuma sălăţica asta imediat cu pâine prăjită, ca atare, ca side dish sau puţin mai târziu, după ce a stat la frigider şi s-a marinat mai bine.

salata-2

Give it a try!

Voi ce gustări aţi preparat pentru zilele de post?

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment