Cocktail cu kiwi pentru micul dejun

Bună dimineaţa dragilor!

Sper că aţi avut un weekend odihnitor şi că aţi profitat din plin de vremea din ce în ce mai blândă de afară. Eu una mă bucur de fiecare rază de soare, de la răsărit la apus şi tânjesc cel mai mult după o plimbare în parc, în special când soarele răsare atunci când sunt la birou, parcă să îmi facă în ciudă. Pentru a întâmpina o zi bună cu energie pe lângă paharul de apă pe stomacul gol şi nelipsita cafea, trebuie să încep cu un mic dejun, cât de mic, dar să nu lipsească din peisaj, altfel nu mă pot concentra.

De aici au pornit inovaţiile la acest capitol. Da, bun, cerealele cu lapte sunt o idee, dar parcă de ceva vreme mai vreau şi altceva. O omletă pufoasă cu verdeaţă şi ardei, un ou ochi (deja simt cum creşte colesterolul), pâine prăjită simplă sau cu de toate, you name it şi lista poate continua. Se spune că dimineaţa este momentul cel mai prielnic de a consuma fructe. Şi ce idee mai bună de a combina sănătoasele şi săţioasele cereale cu fructe decât un cocktail cu de toate.

cocktail kiwi mic dejun

Cum se face?

Se ia un borcan, pahar sau bol. Se pun 3, 4 linguri de cereale (mix de cereale cum am avut eu, fulgi sau tărâţe de ovăz şi ce vă mai place). Apoi, se adaugă o lingură de seminţe de chia. Peste vom pune 2 linguri de lapte (de vacă sau de soia/migdale) şi se completează cu o lingură de miere (opţional sau puteţi pune ce îndulcitor doriţi, gen sirop de agave, de arţar – ceva dulce de dimineaţă este un energy boost), iaurt grecesc (îmi place mai mult pentru gust şi pentru că are o altă ţinută faţă de iaurtul obişnuit fiind mai gras). Deasupra se pun cubuleţe de kiwi. Se prepară de seara şi se lasă la frigider pentru ca cerealele şi seminţele de chia în special să tragă umezeala şi să se umfle.

Combinaţiile sunt numeroase şi voi reveni şi în postările viitoare cu idei de acest gen. Totul depinde de imaginaţia şi gusturile fiecăruia.

Poftă bună şi o săptămână minunată vă doresc!

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment