Fabrica de ciocolată

Acum un an, am participat la un concurs pe blogul Georgianei. Spre surprinderea mea – şi spun asta pentru că de obicei nu câştig concursuri sau la loz în plic – am fost printre norocoasele selecţionate pentru o vizită la fabrica de ciocolată Heidi. Ei bine, vă întrebaţi voi, de ce abia acum acest articol? La vremea aceea ideea blogului abia încolţise şi încă nu postasem ceva în acest sens. Acum, răsfoind folderele cu poze am dat peste această amintire dulce, dragă mie si m-am gândit să împărtăşesc şi cu voi această experienţă.

Heidi worldwide

Împreună cu Georgiana, care este o persoană foarte drăguţă şi modestă, şi alte două fericite selecţionate am ajuns la minunata fabrică de ciocolată, Heidi Chocoworld. Nu ne-au întâmpinat Umpa Lumpa sau Charlie, ci două doamne drăguţe care se ocupau de sesiunile de prezentare. Echipate corespunzător cu halate şi cască am pătruns în universul insular al demonstraţiilor despre ciocolată. Ni s-a explicat cu răbdare care este procesul de obţinere a ciocolatei, pornind de la bobul de cacao care are diverse arome în funcţie de zona din care este cules, despre cum se obţine untul de cacao sau ciocolata albă, care sunt ingredientele de bază etc. Apoi am trecut la treabă pentru că învăţatul la Heidi este activ.

harta dulce a lumii sortimente de cacao boaba de cacao ingrediente

După ce ni s-a demonstrat cum se temperează ciocolata, am trecut fiecare la prepararea propriei tablete.

temperare capodopera

Aici imaginaţia ne-a fost pusă la grea încercare deoarece am avut de ales între mai multe sortimente de umpluturi. Dacă pentru tableta de bază am optat pentru o combinaţie de ciocolată neagră şi albă uşor marmorată, la capitolul asezonare am ales între fistic, cireşe amare şi bineînţeles puţină portocală confiată, deoarece sunt fructele mele preferate. A ieşit un fel de pom de Crăciun dulce care a fost repede pus la frigider. Timp în care noi fetele ne-am răsfăţat cu o cafea bună şi am făcut cumpărături în showroom-ul generos. A fost tare greu să alegem doar câteva combinaţii pentru cei de acasă din varietatea prezentă la raft. De asemenea, am admirat lucrările în ciocolată ale altor grupuri care au călcat pragul acestei fabrici. Minunate, vă spun. Pe lângă acestea, tableta mea era ceva mic micuţ. Însă era a mea, eram tare mândră de ea şi de diploma de ucenic ciocolatier primită la final.

Hieidi rafturi de dulciuri Heidi figurineLa multi ani!

Experienţa a fost minunată şi îi mulţumesc încă o dată Georgianei pentru această ocazie şi celor de la Heidi pentru iniţiativă!

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment