Cupcakes roz ca o zi de primăvară

Ce zi frumoasă de primăvară, ce soare strălucitor, ce flori minunate. Ador luna mai pur şi simplu, din tot sufletul şi cu toate simţurile. Temperatura aerului este cea mai plăcută, în jur este plin de un verde crud, de o vegetaţie care abia acum începe să producă: flori parfumate, fructe gustoase, legume cărnoase. Mă îmbăt de bucurie în fiecare zi a acestei luni. De aceea, deşi născută toamna când ploile şi vântul şi-au făcut deja simţită prezenţa, le mulţumesc părinţilor mei că mi-au ales un nume pe care să îl pot cinsti într-o frumoasă zi de mai.

Cu o mică întârziere vă urez şi eu tuturor Elenelor şi Constantinilor un sincer La mulţi ani! şi împlinirea celor mai frumoase dorinţe!

Aşa cum aţi văzut probabil pe pagina de facebook, mi-am ocupat timpul cu pregătirea acestor bombonele de cupcakes cu frosting roz de primăvară. Mi-am dorit iniţial să le fac mai moţate, dar cum am avut parte de peripeţii în bucătărie, poşul cumpărat cu câteva zile înainte m-a lăsat baltă. Aşa că am apelat la o soluţie mai practică şi, ce-i drept, care m-a scutit de prea multe bătăi de cap când a venit vorba de transportat.

cupcake bun

Pentru cupcakes (pentru 24 porţii):

4 ouă la tempertatura camerei

1 cană de zahăr

1 linguriţă praf de copt

esenţă de vanilie

115 g unt la temperatura camerei

400 -500 g făină (sau dacă folosiţi ca măsură aceeaşi cană de la zahăr, aproximativ 2 căni şi jumătate)

1 cană de lapte cald

1 praf de sare

Pentru frosting:

2 albuşuri

80 g zahăr

125 g unt cu 80% grăsime (dacă are mai puţin, 65, nu iese)

esenţă de vanilie (eu am folosit o fiolă de migdale, care le-a dat o aromă irezistibilă)

colorant (am avut roşu)

Preîncălziţi cuptorul la 180 g şi formele de cupcakes. Într-un bol amestecaţi zahărul şi untul până devin ca o cremă, apoi adăugaţi pe rând ouăle. după ce le-aţi încorporat, adăugaţi esenţa de vanilie. Ingredientele uscate, făina, praful de copt şi un praf de sare, le amestecaţi separat. Acum outeţi pune jumătate din amestecul de făină cu jumătatea de lapte cald peste amestecul din bol. După ce se omogenizează bine, puneţi şi restul de făină şi lapte. Puneţi compoziţia în forme lăsînd un deget până sus deoarece ele se umflă la copt pentru 25 minute sau până trec testul cu scobitoarea. Apoi, dacă aveţi doar 12 forme de silicon ca mine, mai băgaţi un rând.

Cât timp se răcoresc domnişoricile pe tăvile întinse prin toată bucătăria şi în timp ce rezistaţi cu stoicism să nu cumva să furaţi vreuna, vă apucaţi de frosting. Eu mi-am încercat puterile cu o bezea eleveţiană pe bază de unt. După ce cu câteva zile în urmă nu mi-a ieşit din cauza untului care avea un conţinut prea mic de grăsime (doar 65%), m-am încăpăăţântat şi am hotărât că până nu fac frostingul eu nu mă culc. Aşa că am luat un unt cu 82% grăsime, am urmărit vreo duzină de filmuleţe pe youtube şi am trecut la treabă. Tăiaţi untul cubuleţe. Aşa că am pus un vas cu câteva linguri de apă pe foc pentru bain marie. Într-un alt vas metalic (eu am folosit o cratiţă, nu am decât un bol de mixer de plastic şi nu m-ar fi ajutat) am pus două albuşuri, cu puţină sare şi o lingură de zahăr şi bateţi puţin cu telul. Apoi puneţi vasul la bain marie la foc mic şi amestecaţi/bateţi cu telul pentru vreo 5 minute. Verificaţi cu degetul dacă zahărul s-a topit şi dacă da, luaţi vasul de pe foc şi pregătiţi mixerul. Folosiţi mixerul la viteză mare până obţineţi o bezea lucioasă şi frumoasă (cam 10 minute, important este să se răcească vasul). Acum puteţi pune la câteva secunde câte un cubuleţ de unt până îl încorporaţi pe tot. Amestecaţi bine şi nu vă speriaţi dacă se brânzeşte puţin compoziţia. Dacă untul este bun, amestecând în continuare crema îşi revine. Cînd este gata puneţi arome şi coloranţi după preferinţă şi le încorporaţi bine. Decoraţi cu plăcere.

Eu am avut parte de surprize şi la decorat, căci de bine ce începusem să moţez primul cupcake, nici nu am apucat să mă minunez bine, că s-a stricat poşul. Aşa că am recurs la varianta întinderii cu paleta care este ceva mai de durată. Dar ştiţi ce a fost mai important din toate astea? Că au fost gustoase, până la urmă aspectuoase, apreciate şi mâncate. Iar eu sunt tare bucuroasă că mi-a ieşit crema.

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea mea.

Pofta bună şi pe curând!

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment