Quiche Lorraine

În ultima vreme am experimentat cu fascinaţie lumea tartelor sărate, tip aperitiv. Am început cu o tartă lacto-ovo-vegetariană şi am continuat cu multă curiozitate cu mult cunoscutul Quiche Lorraine. speriată puţţin de veştile cum că ar fi greu de preparat, pretenţios etc etc. am fost ceva mai reticientă la început. Dar ca şi în cazul unei cărţi, este greu doar până te apuci de lucru, căci pofta vine lucrând.

quiche lorraine

Necesar:

pentru blat:

250 g făină

120 g de unt

1 ou întreg

un praf de sare

3 linguri de apă rece

pentru compoziţie:

250 g bacon tăiat cubuleţe

140 g brânză Emmentaler rasă

250 – 280 ml smântână lichidă

4 ouă (merg şi 3)

150 ml lapte

1 lingură de ulei pentru prăjit baconul

Cum se prepară?

Înainte de toate pregătiţi aluatul pentru blat din toate ingredientele enumerate mai sus pe care le amestecaţi repede, repede, astfel încât să obţineţi un aluat sfărâmicios. Faceţi o bilă de aluat şi daţi la frigider pentru 30 minute sau peste noapte.

Într-o tigaie, incingeţi puţin ulei şi perpeliţi puţin baconul tăiat cubuleţe. Separat, amestecaţi într-un bol ouăle cu laptele, smântâna, brânza rasă, puţin piper alb şi nucşoară dacă vă place. Adăugaţi 3 sferturi din baconul prăjit şi omogenizaţi bine cu un tel. Nu e nevoie să bateţi compoziţia, ci doar să amestecaţi bine.

După ce puneţi cuptorul la încălzit la 180 grade, scoateţi alautul din frigider şi îl intindeţi cu făcăleţul până obţineţi un aluat de câţiva milimetri grosime. Îl puneţi în tava pentru tartă şi îl aranjaţi frumos. Îl înţepaţi din loc în loc cu o furculiţă.

blat quiche

Unele reţeţe recomandă să daţi mai întâi aluatul la cuptor 5 sau 15 minute şi apoi să turnaţi compoziţia. Eu am pus compoziţia direct, am presărat deasupra restul de bacon şi am mai ras puţină brânză şi am dat tarta la cuptor pentru aproximativ 45 minute. Vă daţi seama că este gata după mirosul îmbietor care învăluie bucătăria şi faptul că la suprafaţă se formează o crustă care începe uşor să se crape.

quiche inainte de coacere

Poate fi consumată atât caldă, cât mai ales rece. Este un aperitiv perfect, foarte gustos şi săţios. Şi pe lângă mesele în familie, mai poate fi luat foarte uşor şi în pacheţelul de la serviciu. Vă las pe voi să apreciaţi cât este de greu de făcut acest preparat.

quiche copt

Eu mă retrag să văd cum pot să fac nişte mini tarte aperitiv.

Poftă bună şi pe curând!

PS: Între timp am mai încercat şi varianta cu bacon, spanac, brânză telemea, ceapă verde şi ardei capia. O nebunie pe farfurie!!!

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment